Zachwyć swoich najbardziej wybrednych klientów tymi pysznymi przepisami na soki

Bonnie Mulligan

Prowadząc rodzinny ośrodek wypoczynkowy, jadłodajnię przyjazną dzieciom, szpital, a nawet kawiarnię uniwersytecką, na pewno natkniesz się na wybrednych smakoszy. Niezależnie od tego, czy są to dzieci, czy dorośli, należy zapewnić im możliwość dokonywania zdrowych wyborów, które będą im smakować. Ponieważ około 70% Amerykanów nie spełnia dziennych zaleceń dotyczących dziennej porcji warzyw i owoców, kreatywne przepisy na soki z baru mogą być świetnym sposobem na dostarczenie klientom składników odżywczych - i sprawić, że będą wracać po więcej. Oto kilka pysznych mikstur, które można łatwo przygotować przy użyciu sokowirówek dostępnych w Twoim lokalu.

Sok z pomarańczy, marchewki i gruszki
Zapewne już wiesz, że sok pomarańczowy ma wiele wartości odżywczych, w tym witaminę C, witaminę A, foliany, potas, błonnik, magnez, białko i wiele innych. Możesz jednak zwiększyć te korzyści, dodając do soku kilka innych subtelnych smaków, które mają duże znaczenie. Na przykład marchew może nie od razu kojarzyć się ze składnikiem, który należy umieścić w sokowirówce. Jednak marchew jest znana z tego, że wspomaga zdrowie oczu, obniża poziom cholesterolu, pomaga w utracie wagi, a nawet zmniejsza ryzyko zachorowania na raka. Połącz marchew i pomarańcze z sokiem gruszkowym (świetna baza dla każdego napoju sokowego), aby uzyskać słodki i sycący napój, który pokochają zarówno dzieci, jak i rodzice.

Sok z buraków i jagód
Buraki to zdecydowanie nieznany smak. Prawdopodobnie nie są ulubioną przekąską większości dzieci (nie mówiąc już o większości dorosłych!). Ale są dla Ciebie bardzo dobre, ponieważ mają bardzo mało kalorii, ale za to mnóstwo składników odżywczych. Są pełne witaminy C, błonnika, folianów, magnezu, potasu, manganu, żelaza i wielu innych. Warzywa te można uatrakcyjnić, łącząc je z truskawkami i pomarańczami. Nikt nigdy nie dowie się, że w tym przepisie na sok z baru ukryte są buraki, jeśli mu o tym nie powiesz!

Odświeżacz arbuzowo-ogórkowy
Nawodnienie organizmu jest niezbędne o każdej porze roku, ale z pewnością będziesz chciał wprowadzić ten napój na rynek latem ze względu na jego właściwości nawilżające i odświeżające. Napój jest niezwykle prosty, ale można go wzbogacić ziołami lub innymi składnikami - wystarczy połączyć arbuza i ogórka. Arbuz zawiera dużo wody (podobnie jak ogórek), a także błonnik i przeciwutleniacze, dzięki czemu jest to słodki i sycący napój, który wszyscy pokochają bez poczucia winy.

Tropikalny poncz cytrynowo-ananasowy
Lemoniada to jeden z najpopularniejszych letnich napojów sokowych, ale dodawanie cukru w tradycyjny sposób nie jest najzdrowszą opcją. Dlatego warto wypróbować ten przepis na sok z baru, który stanowi tropikalne ujęcie tradycyjnej lemoniady, nadając jej bardziej ponczowy charakter. Zamiast przesadzać z ilością cytrusów, połączymy z cytrynami wypustki ananasa, jabłka i marchewki, aby stworzyć napój pełen wapnia, przeciwutleniaczy i mnóstwa smaku.

Nawet jeśli Twój lokal jest nastawiony na najbardziej wyrafinowane podniebienia, wprowadzenie do menu jednego z tych przepisów na cieszące się popularnością soki może wiele zmienić. Wypróbuj je tego lata i przekonaj się, jak bardzo pokochają je Twoi klienci! Założymy się, że będą one wielkim sukcesem.

Kategorie: Zdrowie,